Szürke Zóna Podcast

Szürke Zóna 110. - A legsötétebb könyvkiadó: Arte Tenebrarum 3. rész

Episode Summary

Több szerző és kommentelő sínylette már meg a koronavírus árnyékában fogant Arte Tenebrarum nevű könyvkiadó szélsőségesen aljas eszközeit: ez a családi vállalkozás akár egy egymondatos negatív kommentért is képes 5-10 oldal hosszúságú levelet küldeni, amelyben feljelentést, előállítást, vagyonelkobzást, nyilvános megaláztatást helyez kilátásba. Azok a szerzők sem járnak jól, akik nem értenek egyet az Arte szerkesztői munkájával. Idővel a kamuprofil-hadsereg már nem csak a saját kiadványok felmagasztalását szolgálta, hanem a digitális maffiamódszerekhez is a kiadó eszközéül szolgált. A 3. részben arról beszélünk nem csak további Arte-károsultak szólalnak meg, de kielemezzük a Marosi Katalin kiadóvezető által indított rágalmazási pert, aminek az első tárgyalásáról hangfelvételeket is bejátszunk.

Episode Notes

Az Arcanum adatbázisa tette lehetővé, hogy az ügy korabeli, digitalizált sajtómegjelenései is a vizsgálatunk tárgyát képezhesse a feldolgozás során: https://adt.arcanum.com

A "Szürke Zóna: Történetek az árnyékos oldalról" c. könyvünk megrendelhető  közvetlenül a Juniperus kiadótól, valamint a Book24-ről.

Csatlakozz a Szürke Zóna Kibeszélőhöz Telegramon!

Elérhetőségeink:  
Instagram: https://www.instagram.com/szurkezonapodcast/
E-mail: szurkezonapodcast@gmail.com
Patreon: https://www.patreon.com/szurkezonapodcast