Szürke Zóna Podcast

Szürke Zóna 109. - A legsötétebb könyvkiadó: Arte Tenebrarum 2. rész

Episode Summary

Több szerző és kommentelő sínylette már meg a koronavírus árnyékában fogant Arte Tenebrarum nevű könyvkiadó szélsőségesen aljas eszközeit: ez a családi vállalkozás akár egy egymondatos negatív kommentért is képes 5-10 oldal hosszúságú levelet küldeni, amelyben feljelentést, előállítást, vagyonelkobzást, nyilvános megaláztatást helyez kilátásba. Azok a szerzők sem járnak jól, akik nem értenek egyet az Arte szerkesztői munkájával. Idővel a kamuprofil-hadsereg már nem csak a saját kiadványok felmagasztalását szolgálta, hanem a digitális maffiamódszerekhez is a kiadó eszközéül szolgált. A 2. részben arról beszélünk, hogy az Arte Tenebrarum hírlevele útján emberek tízezrei számára tette megismerhetővé az egyik szerzője bűnügyi személyes adatait, amikor nyilvánosságra hozta, hogy áll az általa indított büntetőeljárás. Az adatvédelmi hatóság (NAIH) azonban nem nézett erre jó szemmel.

Episode Notes

Az Arcanum adatbázisa tette lehetővé, hogy az ügy korabeli, digitalizált sajtómegjelenései is a vizsgálatunk tárgyát képezhesse a feldolgozás során: https://adt.arcanum.com

A "Szürke Zóna: Történetek az árnyékos oldalról" c. könyvünk megrendelhető  közvetlenül a Juniperus kiadótól, valamint a Book24-ről.

Csatlakozz a Szürke Zóna Kibeszélőhöz Telegramon!

Elérhetőségeink:  
Instagram: https://www.instagram.com/szurkezonapodcast/
E-mail: szurkezonapodcast@gmail.com
Patreon: https://www.patreon.com/szurkezonapodcast